Receptai visiems
Header

Tortilijos

Jau kuris laikas esu dingusi iš ekranų… Tiesa sakant, nelabai ką naujo ir gaminu, viską, kas seniai išbandyta, kadangi esu ne savoje virtuvėje, kažkaip sunkiau eksperimentuoti… Laukiu nesulaukiu, kuomet grįšiu į savo virtuvę, o tuomet jau galėsiu žaist su savo puodais ir šaukštais. šypt

Reikės:

  • 2 3/4 puodelių miltų
  • 3/4 puodelio karšto vandens
  • 2 v.š aliejaus
  • 1 a.š su kaupu druskos

Eiga:

  1. Vandenyje ištirpinkite druską.
  2. Miltus sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.
  3. Viską gerai išminkykite, kol masė taps elastinga, tuomet įdėkite į dubenį, apdenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.
  4. Po pusvalandžio tešlą padalinkite į 8 didesnius ar 12 mažesnių rutuliukų, kuriuos iškočiokite į 2-3mm storio apskritimus.
  5. Sausą keptuvę įkaitinkite ir kepkite tortilijas kiekvieną pusę po 45sekundes, nors laikas priklausys nuo karščio ir tortilijos storio. Kepkite kol tešla pabals, iškils pūslytės.
  6. Iškepusias tortilijas dėkite į drėgną rankšluostuką, kad tortilijos vėstant nesukietėtų, o būtų minkštos ir būtų galima lengvai jas susukti.

Taigi, o į šias tortilijas galite įvynioti viską ką mėgstate. Laisvė jūsų fantazijai. Aš dažniausiai dedu daug daržovių, keptus vištienos krūtinėlės gabalelius, mėgstamą majonezinį padažą, sūrio ir viskas. Jei ruošiuosi į gamtą, suvynioju jau paruoštus suktinukus į foliją, labai patogu ir paprasta valgyti. Skanaus, tikiuosi ir jums patiks :)

Skanaus!
Receptas iš The Urban spork.
P.S mano puodelis 250ml

July 28th, 2011 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

10 Responses

  • Anonymous says:

    Dėkui už receptuką, iki šiol tortilijas pirkdavom (bet jos gana brangios), o dabar tikrai pagaminsiu pati:)

  • Ineta says:

    Taip taip… aš irgi jas pirkdavau, kol pati neišbandžiau:) Ir daug pigiau savas gamint, ir šviežios visuomet;)

  • Indrė says:

    Kepiau kažkada, tik su kukurūzų kruopom, nors reikėjo miltų. Tai gavosi trapios, bet neblogos :)

  • Renata says:

    Labai skaniai ta paskutinė nuotrauka atrodo! Kepu ir aš tokias tortilijas, tik vietoj vandens pieną naudoju:)

  • Asta says:

    Kaip puikiai įsivaizduoju: pietūs ant žolės, gryname ore, ant dekučio, tortilijos rankose.. :) Gaila, bet ir aš dar nebandžiau jų naminių, nors gi taip paprasta iš tiesų atrodo :)

  • Jurgita says:

    Pasirodo, visai paprasta :)

    O aš ir, kažkaip.. Mažai gaminu :) Nors tų idėjų pilna, bet gal vasariškas tingulys, o gal šiaip ne ūpas, reiktų susiimt.. O gal ir ne, nieks nereikalauja :))

  • Ineta says:

    Indre, norėčiau ir aš su kukurūzų miltais pabandyt:))

    Renata, dėkui, aš kelis kart gaminau, bet vis su vandeniu, o kaži skoni skirias, kai su pienu darai?

    Asta, paskutinį kartą mano ir buvo tokie pietūs.. gryname ore su tortilijom:) niam…

    Jurgita, o aš taip tavo įrašų vis laukiuuu:))) Bet man irgi kažkoks vasariškas tingulys..aš tai dėl visko kaltinu nesavo virtuvę… Laukiu nesulaukiu kuomet į Lietuvą grįšiu, ehh:)))

  • Karolina says:

    Man irgi būtinai reikia jas išsikepti :) Kažkodėl visada galvojau, kad jos kepamos orkaitėje :)

  • Renata says:

    O aš su vandeniu niekada nemėginau gaminti, sunku palyginti:) Reikės pabandyti sekantį kartą.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *