Receptai visiems
Header

Tortas "Rafaelo"

Mano gimtadienio tortas buvo ne koks kitas, o visų labai išgirtas tortas “Rafaelo” kurį radau pas Astą, Saulėtoj virtuvėj.  Gamindama šį tortą abejojau, tiksliau labai bijojau ar man pavyks ar patiks tiek man tiek artimiesiems. Nors gaminimo procesas nebuvo labai sėkmingas, perdeginau savo “mikserį”… Tačiau vos tik paragavus šio torto suvokiau, jis tikrai vertas visų tų pagyrų ir net dar daugiau:)

Reikės:


Biskvitams:

  • 5 dideli kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 65 g aliejaus
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
  2. Gautą masę padalinau į tris dalis ir kepiau 26cm skersmens kepimo formoje, tris atskirus lakštus.190C temp. apie 15min. kol įbedus medinį pagaliuką ištraukiau jį sausą.

Kremui:

  • 1 indelio kondensuoto pieno
  • 180 gr. sviesto
  • 450 gr. grietinėlės
  • 50 gr. kokoso drožlių
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
  • 1 pakelio smulkintų migdolų
  1. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir suberti grietinėlės standiklį, tuomet išplakti iki standumo. Padėti grietinėlę į šaldytuvą.
  2. Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukti ir supilti kokoso drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti. Gautą masę pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
  3. Po pusvalandžio sviestinį kremą sumaišyti su grietinėle iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:

  • 200 gr. vandens
  • 2 citrinų sulčių
  • 2 a.š cukraus
  1. Visus produktus sumaišyti.

Torto surinkimas:

  1. Pirmąjį biskvitą įdėti į lėkštę ir sulaistyti. Aptepti kremu ir dėti kitą biskvitą. Taip susluoksniuoti visus biskvitus.
  2. Viršutinį biskvitą ir šonus aptepti kremu.
  3. Puošti pagal fantaziją, aš gėlytes formavau iš cukrinės masės, o šonus puošiau šokolado juosta.

Skanaus!

September 5th, 2010 | Posted by Ineta in TORTAI

You can leave a response .

20 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *